Best Burgers Ever

Irish Butcher Burger

Je kunt een standaard burger bakken. Je kunt een goede burger bakken. Maar bij the Hangar maken wij echt serieus werk van de burger.

Onze burger is speciaal ontwikkeld in samenwerking met de Ierse slagers van LA Food. De burger is gemaakt van 100% Iers rundvlees. De runderen lopen minimaal 11 maanden per jaar buiten in de groene Ierse weides. Dit zorgt voor extra mals en smaakvol vlees. De smaak van Irish Premium Beef is daarmee ongeëvenaard.

Het vlees wordt zacht gekneed, hierdoor krijgt de burger zijn mooie structuur en blijft ‘ie extra juicy.

Wat we er verder aan toevoegen? een beetje zout en peper en verder… helemaal niets! Dat heeft deze burger namelijk helemaal niet nodig.

 

Ballymaloe Tomato Relish

Vergeet ketchup. Wij zijn op zoek gegaan naar iets veel lekkerders en dat hebben wij gevonden: in Cork, Ierland. Een authentieke tomatenrelish!

Op het landgoed Ballymaloe kweekte de familie Allen net na de Tweede wereldoorlog de mooiste tomaten om deze op de Ierse boerenmarkt te verkopen. Maar de Ieren kenden toen nog geen tomaten en wat de boer niet kent… Om de oogst toch te redden, kookte Myrtle Allen van de tomaten een overheerlijke relish. Die tomatenrelish viel zo in de smaak, dat vrienden en omwonenden er zelfs voor terugkwamen. Al snel werd de tomatenrelish een succes in heel Ierland. En inmiddels is Ballymaloe een begrip in Ierland én daarbuiten.

De ondernemersfamilie heeft het familiehuis op het landgoed van Ballymaloe in 1964 omgetoverd tot een restaurant en later ook tot een onvergetelijk mooi hotel. Een prachtig landgoed waar je terug gaat in de tijd. De familie runt daarbij ook een kookschool, de Ballymaloe Cookery School. Hier worden jaarlijks honderden internationale studenten opgeleid.

En de tomatenrelish? Die wordt nog steeds op dezelfde kleinschalige manier gekookt; in keteltjes van 150 liter. Uiteraard zonder e-nummers en kunstmatige toevoegingen.

 

Real Irish Cheddar

Toen een Ierse chef gevraagd werd wat de Ierse cheddar zo bijzonder maakt, antwoordde hij: 

“The cheese is made from Irish milk, which comes from Irish cows that eat Irish grass and drink Irish water. They live in the environment of Ireland, its wind, its sun and its rain. All of these factors effect the flavor of the milk which is used to produce the cheese.”

Dat lijkt me duidelijke taal!

Deze cheddar is compleet andere kaas dan dat je veelal in de Nederlandse schappen vindt. Te vaak wordt er Ierse cheddar geïmporteerd, gesmolten en wordt er tot 75% plantaardig vet aan toegevoegd. Hierdoor ontstaan er van die cheddar plakjes die aanvoelen als rubber en per plakje in folie verpakt worden. Precies, die ja. Deze producten zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken.

The Hangar kiest ervoor om uitsluitend met authentieke 100% Ierse cheddar te werken, zonder toevoeging en barstensvol smaak. Proef zelf maar!


Deel deze pagina

Reserveer direct uw tafel

Reserveren